Zapisnik sestanka SIF 9. 6. 2014

Kraj: MIZŠ, Kotnikova 38

Termin: 9. 6. 2014

Čas: 17:00 do 19:00 ure

Število udeležencev: 13 + na VOX

(Vuk Čosić, Domen Savič, Gorazd Božič, Barbara Povše, Simon Delakorda, Dušan Caf, Filip Dobranič, Marjan Kavčič, Simona Kralj Zatler, Primož Bratanič, Nikolaj Simič, Marjan Turk) + (Davor Šoštarič, Jan Žorž, Matjaž Štraus Istenič)

Sestanek je bil prenašan na VOX spletne konference Arnes.

Kratek zapis sestanka:

Sestanek Slovenskega internetnega foruma je bil namenjen razpravi o osnutku pravil delovanja foruma, oblikovanju usmerjevalnega odbora in o prihodnjih aktivnostih. Predhodno je bil najavljen na sif.si in twitter računu @SInternet_Forum. S prošnjo za pripombe je bil objavljen tudi osnutek pravil delovanja foruma. Po začetnem obdobju, ko je aktivnosti organiziral MIZŠ – DID, je skladno z namenom foruma nujno, da njegovo upravljanje prevzame internetna javnost. Na sestanku naj bi tako oblikovali upravni odbor, ki bi prevzel vodenje nadaljnjih aktivnosti, s čimer bi upravljanje foruma prenesli na zainteresirano internetno javnost.

Na začetku je bil predstavljen kontekst, v katerem je bil lani jeseni forum ustanovljen, in aktualne internetne problematike, ki kličejo po razpravi tudi v okviru SIF. Sledila je razprava o osnutku pravil delovanja foruma, pri čemer so udeleženci odpirali temeljna vprašanja o namenu, vlogi in ciljih Slovenskega internetnega foruma. Stališča so precej enotna glede namenov, izpostavljeni pa so bili različni pogledi na interno organizacijo foruma. Dilema je, ali ga zapeljati v smeri formalizacije ali popolne neformalnosti, ali vzpostaviti članstvo ali je primeren le termin sodelujoči v aktivnostih. Praktično vsi udeleženci sestanka so menili, da so ključne za uspeh foruma dobro izbrane tematike in kvaliteta razprav ter vpliv rezultatov dela SIF na različne deležnike – predvsem pa na uradna stališča Republike Slovenije.

Skozi razpravo je bil v duhu navedenih razmišljanj popravljen osnutek pravil delovanja foruma in sklenjeno je bilo, da se prenovljena verzija pošlje v dodatno usklajevanje z internetno javnostjo. Iniciativo za nadaljnje postopke prevzamejo udeleženci sestanka, ki predvidoma konec junija / začetek julija organizirajo nov sestanek, s katerim bo upravljanje SIF preneseno na zainteresirano internetno javnost.

Kompromisna verzija osnutka pravil delovanja foruma:

Pravila Slovenskega internetnega foruma – 9. 6. 2014

 

O nadaljnjih aktivnostih bo obveščanje potekalo preko portala sif.si in twitter računa @SInternet_Forum.

Ta vnos je bil objavljen v Nekategorizirano. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja