EuroDIG 2015 – povabilo za predloge tem

logo_euro_digBolgarsko Ministrstvo za transport, informacijske tehnologije in komunikacije bo 4. in 5. junija 2015 v Sofiji organiziralo European Dialogue on Internet Governance Forum – EuroDIG 2015. Namen EuroDIG 2015 je oblikovanje skupnih evropskih stališč o upravljanju interneta, kar je nujno v kontekstu prihajajočega srečanja World Summit on Information Society, na katerem se bodo oblikovale usmeritve po letu 2015.

Invitation for topic proposals EuroDIG (1)а

Dogodek bo organiziran v obliki odprte platforme, za katero bodo agendo oblikovali udeleženci. Organizator pričakuje predloge idej in ključnih tem in problemov o katerih se bo razpravljalo na forumu. Vsakdo lahko predlaga relevantne teme s področja interneta in upravljanja interneta.

Zainteresirani posamezniki, skupnosti, podjetja ali inštitucije lahko svoje predloge oddajo z izpolnitvijo elektronskega obrazca do 31. 12. 2015. O prioritetnih predlogih bo možno glasovati na EuroDIG 2015 spletni strani od 5. do 25. 1. 2015. Dokončna določitev glavne teme konference in panelov bo na organizacijskem sestanku 27. 1. 2015, ki se ga prav tako lahko udeležijo vsi zainteresirani.

Namen EuroDIG je spodbujanje razprav na nacionalnih nivojih, kot integralnega dela European Dialogue on Internet Governance. V razpravah naj bi sodelovali vsi deležniki, od vladnih, znanstvenih in akademskih inštitucij, do medijev, gospodarstva in civilne družbe.

Predlagamo, da v okviru Slovenskega internetnega foruma oblikujemo skupni predlog za EuroDIG 2015, ki bi ga nato posredovali organizatorjem. Prosimo za komentarje in prispevke.

Ta vnos je bil objavljen v Dogodki, Upravljanje. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja